Sydvillegaards Zander

BLUE HORS ZACK

ROUSSEAU

OLYMPIC FERRO

ZSUZSA

ORONA

JAZZ

KARONA

WENDY KLINT

WANDERER

WAGNER

GENUA

MARIA

MATCHO AA

LANDFEE

Sydvillegaards Zander

Født den 10. maj 2011 kl. 00.20

Han er mørkebrun som sin far og har også en stor stjerne og en snip. Han er dejlig langbenet og har et smukt hoved.

Ved fødslen var han 107 cm. høj.
Som 5 års måler han 170 cm.

Zanders mor Wendy Klint er elitehoppe og kåret i ERDH og hun aflagde landets 2. bedste rideprøve det år hun var til kåring i DV med bl.a. 9 i galop og 9 i ridelighed.
I hoppestammen er der 36 tyske kårede hingste.
Sydvillegaards Zanders helbror (Zancas Klint) blev i 2010 solgt til Blue Hors på auktionen i Hammelev (auktionens dyreste føl) og i 2013 blev han udtaget til hingstekåring i Herning.

Hvis ikke vi havde været der til at hjælpe Zander til verden, så havde vi mistet både ham og Wendy... HURRA FOR FOLEALARMER!
Jeg sprang ud af sengen så snart folealarmen gik igang - og med kun 3 skridt fra hoveddøren til stalddøren, så var jeg i stalden efter få min. Jeg kiggede kort over boksvæggen til Wendy og sendte min mor en SMS, at nu var fødslen igang. Et par forhove var til syne - men da der ikke rigtig skete mere efter 15 min., så vidste jeg at hun skulle have hjælp. Hver gang Wendy havde et pressevé, så trak vi og efter kort tid kom han til verden. Han var afkræftet og kunne ikke selv stå på benene, så med et håndklæde under maven på ham, så fik vi ham navigeret hen til mælkebaren.

Han var windswept - begge bagben stod i en stor bue ud til siden - så jeg var noget spændt på, om benene ville rette sig af sig selv, eller om han skulle have hjælp.

Næste formiddag kom dyrlægen og tilså ham, han blev vaccineret og jeg havde selv givet ham klyx. Wendy blev lukket alene ud på ridebanen, for mens hun rendte rundt og kaldte, så fik hun tømt livmoderen for væske/blod.

De fik derefter lov at komme på mark nogle timer, og så ind i boksen igen, så han kunne ligge tørt og godt.

Zanders bagben blev bedre og bedre - og han havde ret hurtogt styr på de lange stænger. Da han var 3 måneder voksede han dog alt for hurtigt, så pludselig stod han meget stejlt på forbenene. Vi kørte ham og Wendy ned til en smed, som gav ham følsko på (3500,- bobs - jeg undrer mig stadig den dag i dag, at det skulle koste en formue...) Desværre røg skoene af, så vi kørte Wendy og Zander til dyreklinikken Tarp i Tyskland. De tog røntgenbilleder af hans forben og ville operere ham næste dag. De snittede en sene, og så fik han følsko på begge forben og det ene bagben.

Så stod den på boksro i flere uger og han måtte gå 2x10 minutter dagligt på hårdt underlag. Sådan en kæk lille fyr på 3 måneder kan være ret livlig, men jeg lavede et 8-tal med en stor blød træksnor omkring ham, rundt om bringen, op over ryggen og ned om måsen. Der hvor tovet krydses over ryggen, det kunne jeg bruge som en slags håndtag, så jeg havde ganske godt styr på ham 🙂

Tiden kom, hvor vi skulle til kontrol på dyrehospitalet og han skulle have følskoene af. Det så rigtig fint ud og dyrlægen var meget tilfreds med resultatet. Nu ventede der en køretur hjem og endelig måtte de komme på mark igen!

Han har aldrig haft mén efter operationen. Han har lidt arvæv, men det er det eneste.